Thursday, September 12, 2013

KONNEX ( KNX ) AKILLI BİNA SİSTEMLERİ NEDİR?


KNX, Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu(Akıllı Ev Sistemi) açık sistem haberleşme protokolünü standartlaştıran, uluslararası yaygınlığı ve kabul edilirliği olan bir organizasyondur. KNX haberleşme protokolünün temeli bundan 20 yıl önce, Avrupa’nın Siemens, Schneider gibi önde gelen otomasyon firmalarının geliştirdiği, EIB European Installation Bus, EHS ve Batibus protokolleri vasıtasıyla ortaya atılmıştır.
Batibus İtalya, İspanya ve Fransa’da, EIB Almanya ve Almanca konuşulan ülkeler ile Kuzey Avrupa’da da yaygın kullanım alanı bulmuştur. EHS ise beyaz eşya ve kahverengi eşya üreticilerinin tercihi olmuştur. Bu üç protokolü kullanan firmalar, 1997 - 2002 yılları arasında bir araya gelerek KNX protokolünü oluşturdular. Temel yapı olarak EIB protokolü üzerine EHS ve Batibus özellikleri eklenmiştir. Bugün bu standart başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu standartlarda ürün geliştiren firmaların ürünleri KNX forumunun denetimi altındadır.

KNX kontrol ve otomasyon sistemi dünya çapında 300'ün üzerinde imalatçı partneri olan,
binlerce onaylanmış malzeme grubu bulunan ve en istikrarlı akıllı ev ve bina otomasyon
sistemi haline gelmiştir. Diğer kendine has kablolama ve altyapısı sunan kapalı kaynak
otomasyon sistemlerine nazaran; açık kaynaklı oluşu, farklı sistemlere kolaylıkla entegre
olabilmesi, geniş üretici ve ürün yelpazesi ile en az bakım gerektiren, sorunsuz bir sistem
olması, çoğu zaman birçok projede tercih sebebi
olmasını sağlamıştır. Dolayısıyla EIB protokolüyle altyapısı hazırlanan bir projede, tek bir
üretici ve markaya bağımlı kalmaksızın bu protokolü destekleyen birçok farklı markada ürün
grupları bir arada rahatlıkla kullanılabilir.

2 comments:

  1. konya akıllı ev sistemleri teknolojileri konusunda faaliyetleri gerçekleştirmek için 2013 yılında kurulan Core konya akıllı ev sistemleri, sektöre getirdiği yenilikçi yaklaşımıyla kısa sürede ülke çapında önemli markalar arasında yerini aldı.

    %100 yerli sermaye ile kurulan konya akıllı ev sistemleri , Z-Wave kablosuz haberleşme altyapısını kullanan Core Center Akıllı Ev kontrol ünitesini ve CorePAD mobil uygulamalarını 2014 yılında pazara sundu. Avrupa ve Asya’nın çeşitli ülkelerinde yapmış olduğu çalışmalarla Z-Wave haberleşme altyapısını kullanan birçok cihazı ürün gamına ekleyen firma, müşterilerine akıllı ev sistemleri konusunda ihtiyaç duydukları bütün çözümleri sunmaktadır.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete